ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητά μας παιδιά ,

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη νέα σχολική πραγματικότητα. Μέσα στην τάξη θα συζητήσουμε αρκετά τους νέους κανόνες υγιεινής που πρέπει να μάθουμε να  τηρούμε, αλλά θα θέλαμε να ρίξετε μια ματιά,ώστε να προσαρμοστείτε πιο εύκολα στη νέα εκπαιδευτική διαδικασία.

 Όπως ήδη γνωρίζετε, οι μαθητές της τάξης έχουν χωριστεί σε 2 υποομάδες. Σε κάθε θρανίο θα κάθεται ένας μαθητής και θα χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του προσωπικά αντικείμενα (μολύβια ,γόμες ,μαρκαδόρους  κ.ά.). Δεν επιτρέπεται να ανταλλάσσει πράγματα με κάποιον άλλο ή να του τα δανείσει. Γι΄ αυτό το λόγο θα ήθελα να ελέγχετε πολύ προσεχτικά τις κασετίνες και τις τσάντες σας, ώστε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα (μολύβια, γόμα, ξύστρα , ξυλομπογιές , μαρκαδόροι ,τετράδια κτλ).Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει έναν προσωπικό μαρκαδόρο για τον πίνακα. Όλα τα πράγματα και τα βιβλία που είχαν μείνει στην τάξη, θα σας μοιραστούν τις πρώτες μέρες, γιατί δεν επιτρέπεται να  μένει τίποτα στο σχολείο.

 Στην τάξη θα υπάρχει αντισηπτικό, για  να το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που θα μπαίνουμε ή θα βγαίνουμε από την αίθουσα για τον οποιοδήποτε λόγο. Όποιο παιδί θέλει, μπορεί να έχει  το δικό του αντισηπτικό και μαντηλάκια .Το πλύσιμο των χεριών  θα γίνεται συχνά σύμφωνα με τις νέες οδηγίες.

Οι εργασίες που θα έχετε για το σπίτι θα αναρτώνται καθημερινά στο blog. Οι ασκήσεις  που θα έχετε στα τετράδια ή στα βιβλία , θα διορθώνονται ομαδικά μέσα στην τάξη.

  Την ώρα του διαλείμματος όλοι οι μαθητές θα κάθονται σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής ,που θα τους υποδείξουμε, για να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με τα  παιδιά των άλλων τάξεων και θα πρέπει να μάθουν να κρατούν αποστάσεις ακόμα και από τους δικούς  τους συμμαθητές αλλά και από τον δάσκαλό τους. Δεν επιτρέπεται δηλαδή  να  κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο ,να  ανταλλάσσουν  φαγητά ή οτιδήποτε άλλο μεταξύ τους .

Δυστυχώς αυτή είναι η νέα σχολική πραγματικότητα, που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να ακολουθήσουμε όλοι μας. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας .